четверг, 17 февраля 2011 г.

Галюценогени Частина 2 (Спроба класифікації)


   Людина дивна істота, від самого усвідомлення себе, а можливо ще й раніше вона намагалась все класифікувати. Це хорошО – а ото пОгано … Це гарно – а ото огидно… 

   Так ми і дожили до розвинених класифікацій біології чи хімії.
Сьогоднішня стаття намагання класифікувати галюциногени.

  Спочатку розіб’ємо галюциногени на 2 класи природного походження і штучні. Природні галюциногени ті якими сама природа з добротою і щедрістю ділиться з цікавими людьми, грибочки і травки, стебла і насіння… навіть деякі секреції тварин. В чому їх особливість? Все доволі просто коли ви споживаєте скажімо гриб т окрім псилоцибіну  з’їдаєте і купу інших речовин не кажучи вже про сам гриб, якщо випиваєте аяуяску то цілий коктейль речовин, залежно від пори року, грунту, географічної широти, духів предків, близьких до зони зростання ядерних чи хімічних заводів ) … ефект може різнитися, назвемо ц еприроднім шармом. 

   В той час як отримані хімічними способами галюциногени в вигляді чистого порошку, однієї сполуки будуть діяти ясно і однаково. (звичайно якщо ваш барига не продав вам суміш муки цукру солі крейди  під виглядом крутого триптаміна).

   З цим розібрались і тут все ясно. Тож спробуємо хімічно поринути в класифікацію.



    Вуаля, знайома багатьом, а можливо і не знайома спроба розбити і класифікувати світ наркотичних речовин. Нас буде цікавити нижнє коло, коло галюциногенів.

   
    Як бачимо нижнє коло містить чотири основних класи… Триптаміни і фенетиламіни - які можна обєднати в один ПСИХОДЕЛІКИ, Делірианти який більш звично називати Холінолітиками – це речовини які можна знайти в пасльонових, таких як дурман чи білина, або наприклад Гіосциамін в Біладонні. Небезпечні і підступні речовини (які дехто може віднести до наступних, хоч я не згоден)… нарешті, мої улюблені Диссоціативи – такі як DXM чи PCP … і думаю зрештою до них можна віднести діючі речовини мухомору і сальвінорин, що плавають поруч з ними в діаграмі …

Отак вдало ми розібрали класифікацію… а як щодо дії? Вже слинка тече? Фіг про це буде наступна стаття…

6 комментариев:

  1. якщо в наступній статті буде описано як можна отримати всю цю радість, то було б дуже практично

    ОтветитьУдалить
  2. галюценогени це не радість) ... + які способи отримання вас цікавлять? хімічні реакції, відоме ще з часів найпершої людини збиральництво, вирощування, чи чорні ринки?

    ОтветитьУдалить
  3. Useless Scumbag, купи черенок Сальвии, расти его, ухаживай, собирай урожай, получай радость, а может и совсем не радость, тут уж как повезёт xD

    ОтветитьУдалить
  4. Зеро, после опыта с сальвией у меня реальная фобия не вернутся "оттуда"

    ОтветитьУдалить
  5. Сорроу, мені якомога безпечніші способи як в законному плані, так і в плані здоров"я)

    ОтветитьУдалить
  6. Всегда было интересно как разрабатываются разные препараты. С определенной целью или синтезируют на угад и проверяют как реагирует организм?

    ОтветитьУдалить