вторник, 20 марта 2012 г.

Кожен вечір я помирав...

...і кожного ранку народжувався знову. (с) БК 

   Вам ніколи не здавалось, що та людина, якою були ви пару років тому зовсім інша. Вона думала зовсім не так, обирала зовсім не ті рішення, які би обрали ви, зараз.
Ви ніколи не думали про щось важливе і необхідне ввечері, засинаючи... довго ваш мозок не давав вам спокою, щось дивовижне лізло в голову - геніально! не забути б, завтра зранку запишу. А зранку ви ні про що і не загадали.

   Щоночі я довго ворочаюсь у ліжку. Я вдивляюсь у темряву в її цікаві пульсації. Я усвідомлюю, що не існує такої штуки як темрява, просто недосконалість мого зору не може розрізнити навколишню дійсність попри настійльки малу присутність світла. Я бачу як пульсують кришталики ока посилаючи в мозок хаотичні спалахи основних кольорів, міліарди червоненьких спалахів. Я мружу очі і бачу теж саме, розплюющую, заплющую - теж саме.

   А далі в мозок починають лізти думки

   Уривик спогадів, неочікувані шматки інформації просочуються крізь призму мого Я. І виникає дивне почуття.

   Щоночі ми маємо засинати, вирубати наш мозок заради перезавантаження системи. Але що є МИ, що явлає собою сукупність всіх факторів що усвідомлює себе як особистість. Накопичення досвіду, знань і звичка? Ми ніколи не задумуємось про те що насправді є МИ. Від самого народження у нас є готові версії - спершу батьки нас називають. Дають серійни код відмінний від інших Ваня Петровіч Залупенко - тепер ти точно знаєш що ти особливий. Що інших Ванів Пєтровічів Залупенко у світі не існує, принаймні шанц цього настільки малий, що чувак з таким же серійним номером буде сприйматись як щось неймовірно круте. Є чітке усвідомленян хто, Ти. Є чітка відповідь хто Ти. І розуміння унікальності. А якщо почнеш задумуватись - то зможеш обрати з ще одних відповідей.

   Релігіозна - розкаже тобі про душу. Про унікальну цікавенну хріновіну яка є у всіх і є унікальною. Але приготуйся, найцікавіше - щей безсмертною. Тепер ти не лише зможеш уявляти себе як Ваня Пєтровіч Залупенко - а щей як власник дивовижної душі вані пєтровича, яка вічна.

   Наука дасть тобі інші пояснення - зіставивши тебе як унікальний продукт виховання, обставин, досвіду, спадковості і результату змішання днк. Ти є Ти і ти унікальний хоча б тому що в тебе є свій унікальний набір хромосом. - Так він схожий на інших людей, але в тебе є все своє - доповни це знаннями з твоєї башки і вуаля.


Але що саме є Ти ...

   Кожного разу прокидаючись зранку Ти є трохи іншим. Багаж подій, що відбуваються, зплюсований з перезавантаженням мозку, змінює. Ми сьогодні не ті хто були вчора, поза вчора, чи пару років тому. Щоночі ми помираємо, ми що були сьогодні, ми що зробили ці відкриття, прочитали книги, трахнулись перший раз чи стрибнули з парашутом. Завтра народившись новий Я, майже абсолютно ідентичним мозком, почне виконувати те, що зазвичай робимо ми. Він буде трошечьки інший, трошечьки розумнішим, трошечьки досвідченішим і точно набагато більше нергійнішим ніж ми в кінці робочого дня. Він і буде нами - а от нас не буде взагалі.

   Тут нам стає не по собі і єдине за що можна зачепитись це душа. А що як МИ це щось вище якась флешка носій типу душі - тіло просто відпочиває, а на ранок в нього знову втикають душу і воно фігаче по хардкору.  Так - дуже хочеться сподіваютись, вірити в існування чогось подібного. Але якщо МИ просто набір данних, програми єдиною ціллю яких є вдосконалення і розвиток - то не важливо що сьогодні закриваючи очі ми помремо, а завтра прокинуться сотні інших Нас. Не важливо що ми помремо через 80 років, коли це давно будуть не Ми, а якісь маразматичні дідки що пісяють в штані. Адже наші діти в яких ми вкладемо своє днк і свої знання прокинуться за нас.
   Дивне твердження про те що інформація не може зникнути якщо вже вона тут є.

   А все що я хотів сказати, задумайтесь ким є Ви. Сьогодні ідучи в ліжко я залишаю тому хто прокинеться завтра роздовбане тіло, хтось п"яне до чортиків, хтось стомлене до пісєца. А той хто прокинеться завтра зранку буде ненавидіти Себе буде казати "якого хрєна я все це вчора робив, ідіот". хєх. І ще щось про те що більше не повторить цього ніколи.

   Ви закриваєте очі і перестаєте бути

   І засинають ті, бо се всякий живий во дні божім, а вночі хтось інший (с) дошка 11Б Велесова книга

Комментариев нет:

Отправить комментарий